Actualiteiten

Foto's Algemene Ledenvergadering NVHP

Op 12 april jl vond de Algemene Ledenvergadering van de NVHP plaats. Naast de vergadering was er deze dag de mogelijkheid tegen gereduceerde prijs een masterclass te volgen en werd als, inmiddels, vanouds de dag weer afgesloten met een gezellig diner waar iedereen bij kon praten met collega's en externe gasten die hiervoor speciaal waren uitgenodigd.

Eenmalige schenking voor de eigen woning

Er zijn veel situatie waarin mensen elkaar financieel kunnen en willen ondersteunen. Bijvoorbeeld door schenking. Overweegt uw client een schenking te doen?

download hier de brochure Schenking.

Nieuw NVHP-portal voor leden

De website van de NVHP heeft een portal gekregen voor leden. Lees hier waar u welke informatie kunt vinden.

Presentatie Gastdocentschap

Op 31 mei 2016 vond een presentatie plaats verzorgd door Stichting Lef voor de leden van de NVHP.
Deze presentatie treft u hierbij aan.

Presentatie LEF

Lenen binnen de familie voor financiering van de woning

U kiest zelf waar u een hypotheek afsluit.
Wanneer u denkt aan een hypotheek dan denkt u waarschijnlijk aan een lening bij een bank of andere financiële instelling. Dit is ook de meest voorkomende situatie. Maar, het is niet verplicht!

Het belang van regelmatig onderhoud van de bestaande hypotheek

Bij de koop van een woning krijgt de koopprijs veel aandacht. Natuurlijk is de prijs belangrijk.
Maar de hypotheek om deze woning te financieren is minstens zo belangrijk.
Bent u ervan op de hoogte dat u gedurende de volledige looptijd van de hypotheek met het totaal aan rente en aflossing vaak meer dan twee keer de waarde van uw woning betaalt?

Vragen rondom echtscheiding

Er zijn geen ‘eenvoudige’ scheidingen. Naast emotie maken de aanwezigheid van kinderen, vermogen, eigen woning maar zeker ook de fiscale regels elke scheiding ingewikkeld. Bij een scheiding is het dan ook verstandig u door een of meer deskundigen te laten adviseren.

Wat is er mogelijk als er na verkoop van uw huidige woning een restschuld ontstaat en u wilt toch graag verhuizen?

Er wordt veel gezegd en geschreven over de financiering van een restschuld uit verkoop van een eigen woning. Stel, u heeft een woning die zogenaamd ‘onder water’ staat. Dit betekent dat uw hypotheek hoger is dan de waarde van uw woning, dus bij verkoop zal er een restschuld ontstaan.

De nieuwe hypotheek: het financieren van een restschuld onder NHG

Bijna één op de drie woningen staat ‘onder water’. Dit betekent dat bij ongeveer 1,4 miljoen huishoudens de verwachte verkoopprijs van de woning lager is dan de hypotheek. Blijft u wonen waar u woont, dan is er verder niets aan de hand. Een restschuld ontstaat immers pas als u de woning gaat verkopen.

De nieuwe hypotheek: advies bij de aankoop van een woning.

Gaat u een woning kopen? Let dan goed op, want de spelregels zijn vanaf 2013 veranderd! Per 1 januari 2013 gelden namelijk nieuwe wettelijke regels bij het afsluiten van een hypotheek voor de aankoop van een woning.

De belangrijkste wijzigingen zijn: