Inleiding

De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners(NVHP), heeft ten behoeve van haar leden een selectie gemaakt van diverse interessante publicaties, belangrijke jurisprudentie en voorbeeld documenten. Daarbij wordt telkens ook aangegeven wat de extra waarde is die een Erkend Hypothecair Planner voor de consument bij het betreffende onderwerp kan hebben.

Meer weten over onze publicaties?

www.hypothecairplanner.nl
info@hypothecairplanner.nl

De Wel 14-16
Hoevelaken
033 – 2542012

Neem contact op
Maandblad voor Vermogensrecht 2009, nr. 9

Uitgebreid artikel van de hand van mr. E. Nederlof-Wouters van den Oudenweijer en mr. F. van der Woude over de zorgplicht van de financieel adviseur jegens de consument bij het adviseren en bemiddelen in beleggingsproducten, zowel vanuit privaatrecht als vanuit publiekrecht.

Leidraad Hypotheekadvisering (AFM, 2010)

Volledige leidraad (delen 1 t/m 7) over de door de AFM onderscheiden stadia van het hypotheekadvies, en welke aspecten in een goed hypotheekadviesdossier volgens de AFM moeten worden belicht.

De waarde van advies (2012)

Onderzoek door MetrixLab in opdracht van Avéro Achmea. Onderzocht is welke aspecten relevant worden geacht in een klantrelatie tussen financiële dienstverleners en consumenten en bedrijven. In kaart is gebracht wat enerzijds consumenten en bedrijven en anderzijds intermediairs verwachten wat belangrijk is in een klantrelatie.

Nederlandse Vereniging voor Hypothecair Planners.
Met een Hypothecair Planner wordt uw hypotheek een financieel plan met een persoonlijk karakter!