LEERGANG HYPOTHECAIR PLANNER

Inleiding

Om de titel Erkend Hypothecair Planner te mogen voeren dient een kandidaat onder meer met succes te hebben deelgenomen het Examen Hypothecair Planner. Dit examen wordt afgenomen door CITO.

Meerdere opleidingsorganisaties verzorgen een opleiding die kandidaten voorbereiden op het examen. De opleidingen hebben over het algemeen een HBO niveau. Op dit moment wordt Leergang Erkend Hypothecair Planner door de organisaties aangeboden, die op deze pagina staan vermeld.

Eerstvolgende startdata

Hieronder vindt u in alfabetische volgorde de organisaties die de opleiding Leergang Hypothecair Planner aanbieden. Met startdata en locaties. 

BUREAU DFO / IMPACT

Ben je hypotheekadviseur en wil je je kennis verder verdiepen en verbreden? Dan is de tiendaagse opleiding tot Erkend Hypothecair Planner (Leergang Hypothecaire Planning) een logische volgende stap. Je krijgt les van de meest ervaren docenten uit de branche.

Als Erkend Hypothecair Planner doe je méér dan adviseren over de hypotheekwensen van je klant. Voor de hypothecair planner is de hypotheek de basis van een uitgebreidere financiële planning. Je richt je op de persoonlijke situatie, toekomstplannen en -wensen van je klant. Je kiest voor een juiste balans tussen zekerheden en risico’s. Aan de hand hiervan maak je een planning van de financiële situatie van de klant op korte en langere termijn en geef je, op basis hiervan, een goed onderbouwd advies.

Onze opleiding behandelt (onder andere) de volgende onderwerpen:

 • Werken met het wetboek
 • Verdieping in de eigenwoningregeling
 • Fiscaliteiten
 • Omgaan met klanten
 • Van budget naar CBI, klanttypen, financieren en beleggen
 • De aandachtspunten bij verschillende life-events (lang leven, arbeidsongeschiktheid, overlijden, werkloosheid, gezinsuitbreiding)
 • De IB-ondernemer en de dga
 • Het ontvangen en overdragen van vermogen

Kosten: € 2095,-
10 lesdagen inclusief examentraining

Start 5 oktober 2023 in Eindhoven
 

Verdere informatie: Klik hier voor meer info (DFO) 
Klik hier voor meer info (impact) 

Docenten

LINDENHAEGHE

Met de tiendaagse bovenwettelijke Leergang Hypothecair Planner (LHP) werk jij toe naar het examen Leergang Erkend Hypothecair Planner en de inschrijving in het register Erkend Hypothecair Planner.

 • 10 opleidingsdagen
 • Inclusief examentraining
 • Bovenwettelijk opleidingstraject

Kosten: € 2.259,-
10 lesdagen inclusief examentraining

Start 6 september 2023 Bilthoven

Verdere informatie: Klik hier voor meer info en startdata

Docenten

NIBE SVV

NIBE SVV biedt een verkorte opleiding aan bestemd voor Erkend Financieel Adviseurs en Erkend Hypotheekadviseurs die de overstap willen maken naar Erkend Hypothecair Planner. De verkorte opleiding bestaat uit 4 dagen klassikaal onderwijs ondersteund met online learning. De lesdagen vinden plaats in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.

Kosten: Vanaf € 972
4 lesdagen

Start 19 oktober 2023 Virtual classroom
Start 19 oktober 2023 in Amsterdam
Start 11 oktober 2023 in Utrecht
Start 21 oktober 2023 Virtual classroom
Start 21 oktober 2023 Amsterdam
Start 21 oktober 2023 in Utrecht